Tule Lemmenjoelle ja vietä päivä Palton saamelaisperheen vieraana. Lähde huuhtomaan kultaa tarunhohtoisille Lemmenjoen kultamaille ja tutustu myös saamelaiskulttuuriin.

Matkaamme jokiveneellä upeaa ja tunnelmallista Lemmenjokea syvälle kansallispuiston erämaahan, historialliselle kulta-alueelle. Matkalla valtaukselle näet jokikanjonista kohoavat upeat tunturijonot ja pysähdymme hetkeksi ihailemaan kauniin valkoisena kuohuvaa Ravadas-putousta. n.22km matkattuamme rantaudumme ja joen rantatörmältä kävelymatkaa kertyy kultapurolle vain n. 600m. Perillä isäntämme opastavat kullanhuuhdonnan saloihin ja jokainen pääsee kokeilemaan omia taitojaan vaskauksessa. Kultavaltauksella nautimme herkullista porokeittoa tervaksen tuoksuisilla tulilla, jonka päälle nokipannukahvit kakkujen kera. Tulistelun lomassa pääset kuulemaan aitoa perinteistä saamelaista joikua ja tarinaa poronhoidosta. Retken päätteeksi tutustutaan poroihin vanhassa saamelaisessa pihapiirissä.Vierailu Kaija Palton Ateljee Huopapirtissä jossa ainutlaatuisten huopatekstiilien ja poronnahka-huopa asusteiden myyntinäyttely ja ostosmahdollisuus

Retket mahdollisia 09.06-23.06. – 12.07-22.09.2024

Kesto

6 h

Hinta

784€Ryhmä 1-8 hlö

98€min.8/ hlö

Hintaan sisältyy: opastus suomen-,saamen- tai englanninkielellä, jokivenekuljetus, Lounas, porokeitto + kakkukahvit, tutustuminen poroihin veneilyliivit,sadeviitta. Tarpeen mukaan meillä on asiakkaille lämpimät haalarit retken ajaksi käyttöön (aikuisten koot)

Näe maailmankuulu
huovuttaja työssään

Huopataiteilija Kaija Palton Ateljeessa kuulet mm. Lemmenjoen porosaamelaisesta elämästä ja historiasta sekä kuinka lampaanvillasta on tuhansia vuosia tehty huovuttamalla monenlaisia huopia moneen käyttöön. Näet työnäytöksessä miten villan kuiduista muovautuu huovuttajan käsissä ympäröivän luonnon kiehtovia kuvia.

Ohjelman kesto 1 tunti

sis. Esitelmä ja työnäytös huovutuksesta Ateljee Huopapirtissä