HUOVUTUS JA HUOVAN KÄSITTELY

Huovutan aina puhtaasta suomenlampaan villasta, luonnonvärisistä ja värjätyistä. Suomenlampaan villa on yksi maailman parhaista huovutukseen sopivista villoista hienon rakenteensa ansiosta.

 

Huovan valmistuksessa käytetään lämmintä vettä ja saippuaa, jotta saadaan villan kuidut takertumaan hyvin toisiinsa. Valmistan kaikki huovat rullaustekniikalla.Kuvioaiheet huopiin saan yleensä Lapin luonnosta,ja maalaan villalla tarinoita porosaamelaisesta elämästä.

 

Usein yhdistän huopaan poromokka tai -nappaa. Tuotteet eivät kestä vesipesua, mokkaa voi puhdistaa kuin muutakin nahkaa, villaa tuulettaa.Tahrat kannattaa puhdistaa huovasta heti märkää pyyhettä apuna käyttäen ,kuivuneet tahrat lähtevät rapsuttamalla.

 

Rasvatahroja nahasta ei kannata yrittää puhdistaa samana päivänä, vaan kannattaa odottaa seuraavaan päivään. Yleensä tahra häipyy nahan väristä riippuen. Vedessä kastetulla pyyheliinalla voi pyyhkiä hiki ja ruokatahroja. Vedestä ei jää tahroja pyyhkimällä.Nahan voi suojata nahka-spreyllä. Pölyn nahanpinnasta saa teippiharjalla pois.

 

Poronnahka-huopatuotteet kestävät hyvin käyttöä,jos tuote kastuu ulkona lumi-,tai vesisateessa se asetetaan kuivumaan ,vedesta ei aiheudu mitään haittoja.
 

 

Copyright: Kaija Paltto | Technical design: Solinum Oy |Grapfic Design: Aurora-Media